ostprovning
28e januari, kl 17.00 (fullbokat)
24e februari, kl 17.00 (fullbokat)
18e mars, kl 17.00 (fullbokat)
29e april, kl 17.00 (1 plats kvar))
20e maj, kl 17.00
-
En gedigen och lärorik provning med 10 olika ostar i de olika ostkategorierna, alla med gemensam nämnare i småskalig ekologisk tillverkningar, med mycket historia att berätta. Ni får veta hur ost tillverkas, lagras och används samt hur olika smaker framträder i olika ostar. Vi kommer också att prata o skillnaden på konventionell och ekologisk tillverkad ost. Vi bjuder på alkoholfri dryck och tillbehör till ostarna samt rabatterade priser på ostarna man vill få med hem.
550kr/pers
Vänligen ange eventuelle allergier när du anmäler ditt intresse.
VIN- OCH ostSPROVNING med Sommelier
-
Jag kommer hem till er! Eller till annan självvald plats, ert jobb, föreningshus, gillestuga, eller ut i naturan och vädret tillåter. Är ni ett gäng på minimum 7st pers, kommer jag till er med t.ex. ostar, charkuterier, eller veganska delikatesser, (beroende på era preferenser), som passar ihop med de viner som jag väljer ut. Jag gör en liten vinlist och ni införskaffar dem till självkostnadspris. Har ni viner i “källaren” och vill att jag ska matcha just dem med olika delikatesser, är det också en möjlighet.
Kostnad är 550kr/pers plus självkostnad för vin, där vinbudget läggs upp på era premisser.
PASTAKURS
9e september
18e november
-
Lär dig hur man gör handgjord pasta på klassiskt italienskt vis och låt denna enkla njutning förgylla både din vardag och fest!
Tillsammans med vår pastakursintruktör och sommelier, Bianca från Reko Deli, får du lära dig skapa tre sorters pasta. Du får svar på hur en pastadeg ska kännas och hur gör man pasta i olika färg, form och smak. Deltagarna skapar tillsammans tre anrättningar till de olika pastasorterna med autentiska smaker från Italien. Utöver det kommer du att få lära dig hur man parar ihop de olika rätterna till olika viner och få tips och goda råd hur du själv ska matcha mat och dryck. Som avslutning samlas vi och avnjuter dessa fantastiska pastarätter vid en gemensam middag.
Under kvällen finns såklart möjlighet att ställa frågor till Bianca kring pasta specifikt men kring övrig matlagning, smak, ekologisk hållbarhet och annat som kan inspirera dig vidare i din egen matlagning.
Kurs inklusive middag samt vin till maten, recept och goodiebag 1395kr/person.